Borkóstolás Beaujolaisban



Egy csodás csütörtöki napon apró international családunk felkerekedett, hogy megejtsük az utolsó egyetem által szervezett közös programunkat. Buszra fel, egy óra zötyögés és már meg is érkeztünk a Beaujolais borvidék szívébe Lachassagne-ba, e
gy családi pincészet kapujához.

A másodlagos színezetet figyelem épp
A kinti kora nyári hőmérsékletből érkezve a pince, ahol a kóstolgatást végeztük, jelentősen hűvösebb volt és érdekes módon kolbászokkal volt feldíszítve, amely nem éppen egy kellemes borospince hangulatát árasztotta. A borkóstoltatónk a tulajdonosok fia volt, aki a legjobb tudása szerint ismertette velünk a borokat. Ami nekem kifejezetten tetszett, hogy nem csak hagyta, hogy iszogassunk és nézte, mint aki jól végezte a dolgát, hanem elmagyarázta a kis tippeket és trükköket, amikkel mi is profinak tűnhetünk, amikor laikusokkal borozgatunk.

A kilátás a pincészet ajtajából


Kezdésnek egy 2018-as Chardonnay-t ízleltünk, ami egyértelműen a kedvenceim közé tartozott, nem csak az ott kóstolt borok között, de általában is.  Ezután egy 2017-es kevert Chardonnay következett, ami szintén jó volt, de kicsit túl fűszeres számomra. A fehérek után színt váltottunk és vörösekkel folytattuk. A következő egy 2016-os Gamay volt, ami nekem nem nyerte el a tetszésemet, végül pedig egy 2016-os Pinot Noirral zártunk, ami meglepően kellemes volt.
A kóstolás mellé különböző sajtokat és szalámikat szolgáltak fel, és persze a szokásos baguett sem maradhatott el. Miután minden tányér és kosárka kiürült, a társaság a pince bejárata elé csoportosult, ott élveztük a nap sugarait. A kóstolt borokat természetesen meg is lehetett vásárolni, így a csapat nagy része csörgő táskákkal indult hazafelé.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések