Côte d'Azur - második felvonás

Nizza, te csodás! A kirándulás második estéjét már Nizzában töltöttünk, ami logisztikailag jó döntésnek tűnt, mert ez buszútmentességet jelentett a következő napra, ami azért jól esik az ember lányának néhanapján. Ennek következtében viszont nagyon fáradtak voltunk a Marseille-es mozgalmas nap után, szóval nem segített, hogy Nizzában a Flixbus megállója a reptéren volt, ami egy nagyobbacska távolságra volt a belvárostól, ahol oly szívesen lettünk volna így este tíz órát közelítve. Szerencsére elég gyorsan megoldottuk a földrajzi problémákat és becsekkoltunk a hostelbe, majd utána gyorsan kicsekkoltunk az ébrenlétből.




Másnap reggel korán keltünk (na jó, ez relatív), kihasználtuk a hostel által biztosított ingyen reggelit, ami a klasszikus pirítós-müzli kombó volt és elindultunk felfedezni. A part felé sétálva az Apolló szobor-szökőkút mellett megpillantottunk egy éppen gyülekező free walking tour csoportot és egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy amennyiben lehetséges, csatlakozunk. A csoportvezető egy nagyon barátságos szlovák lány volt, aki nagyon örült nekünk és szívesen fogadott minket a csapatba. A következő két órában pedig különböző érdekes tényekkel és történetekkel szórakoztatott minket Nizza történetéről, megmutatta a legjobb fényképezkedős helyeket, ahol szívesen játszott fotóst is. 



Dél után nem sokkal elköszönt tőlünk, így bőven maradt időnk felfedezőst játszani egyedül is. Legnagyobb sajnálatomra az idő ezen az egy napon a kirándulásunk alatt igencsak borús volt, így az általam áhított beach day nem következett be, de annyi baj legyen. Így is gyönyörű volt a város és másnap délelőtt még volt lehetőségem pár órát tölteni a napsütésben a fehér kavicsokon fekve és az azúrkék tenger morajlását hallgatva. Nagyon különleges élmény volt ez a pár nap és mindenkinek ajánlom a francia Riviéra meglátogatását, ha teheti!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések